dé houtagent van nederland

Over ons

Met meer dan 40 jaar ervaring is Gevers Leuven Hout Timber Agency dé intermediair tussen houtproducerende bedrijven in Europa en de Nederlandse hout- en bouwmaterialen handelaren.

Als houtagent voor Europees naaldhout en eikenhout vertegenwoordigt Gevers Leuven Hout een breed aanbod van zagerijen en schaverijen uit heel Europa. Door ons stabiele en uitgebreide netwerk zijn wij ruim georiënteerd en in staat om snel te schakelen. 

Gevers Leuven Hout | Timber Agency is een 100% onafhankelijk houtagent. 

+31 (0)85 236 9000

Gevers Leuven Hout | Houtagent in Europees naaldhout en eikenhout

Specialist in Douglas en Europees naaldhout

MISSION STATEMENT

In een tijd waarin de vraag naar hout en houttoepassingen blijft toenemen zijn wij een betrouwbare partner waarop je kunt
blijven vertrouwen én zijn wij in staat altijd flexibele oplossingen te blijven bieden.

Gedreven team

Niet alleen onze jarenlange ervaring als houtagentuur voor hoofdzakelijk Europees naaldhout en eikenhout, maar ook onze liefde voor het fantastische natuurproduct “hout”, zorgen ervoor dat we ons dagelijks met passie en volledige toewijding inzetten.

Toeleverancier voor HoutskeletBouw

WERKWIJZE

Gevers Leuven Hout | Houtagentuur is een onafhankelijk houtagentschap, dat als intermediair of verkoopkantoor fungeert voor zagerijen en schaverijen uit heel Europa, de Baltische Staten en de Balkan.

Onze kracht is het creëren van constructieve, langdurige en duurzame relaties. Partnerships tussen zagerijen, schaverijen, onze klanten en ons kantoor. Door onze brede kennis van de markt weten we altijd wel de juiste partijen aan elkaar te koppelen.

Ook in de huidige tijd, waarin de vraag het aanbod overstijgt, maakt ons brede netwerk van zagerijen het mogelijk om flexibiliteit te bieden. 

Met uitgebreide kennis van het product en van de markt, gecombineerd met de nodige creativiteit, proberen we te zorgen voor een stabiele stroom van leveringen van hout.

zagerijen

landen

jaar ervaring

Gevers Leuven Hout | Houtagent in Europees naaldhout en eikenhout

DE HOUTEN EEUW

duurzaam

Hout is de meest natuurlijke, energie-efficiënte en milieuvriendelijke grondstof. Het is dus de spil voor een economisch model dat grondstofefficiëntie als basis heeft.

Hout heeft een CO2-footprint die lager is dan beton, staal en kunststof. Elke kuub hout legt daarnaast ook nog eens bijna een ton CO2 (900 kg/m3) vast en als je de CO2-uitstoot van materialen die je uitspaart daarbij optelt, is de totale klimaatwinst zelfs twee ton CO2.

Duurzaam hout is afkomstig uit bossen die duurzaam worden beheerd. Dit betekent dat zodanig wordt gekapt dat de ecologische functie van het bos als leefomgeving van zowel planten- als diersoorten behouden blijft. 

Gevers Leuven Hout | Timber Agency hecht grote waarde aan duurzaamheid net als onze klanten. 

Wij leveren uitsluitend houtproducten uit duurzaam beheerde bossen en het overgrote deel van de leveringen naar onze klanten is gecertificeerd volgens de standaards van FSC® of PEFC .